Riječ uredništva

Poštovani čitaoci i poštovane čitateljice,

prethodna, 2015. godina, bila je burna za Časopis Slovo, koji se suočio sa generacijskim odlaskom nekoliko članova redakcije. Također, finansijska situacija je uvjetovala odlaganje izlaska novog broja u nekoliko navrata. Međutim, vrijedna ekipa kolega i kolegica, kojoj ide posebna zahvalnost, potrudila se da pronađe nove mlade ljude spremne da stvaraju i kreiraju Časopis. Na kraju, Časopis je ugledao svjetlo dana iako je još mnogo posla pred nama, no mi se u to vrlo rado prepuštamo.

Treći broj je pred Vama u kojem ponovno donosimo radove iz više oblasti i to iz nekoliko zemalja od strane autorica i autora koji su na dodiplomskom, diplomskom ili doktorskom studiju. Pored toga, Slovo je ovaj put za intervju kontaktiralo uspješnu socijalnu psihologinju Sabinu Čehajić–Clancy i realiziralo svoju zamisao, na što smo posebno ponosni. Pored deset stručnih radova i intervjua, objavili smo i dva prijevoda.

Zahvaljujemo se Filozofskom fakultetu u Sarajevu na pomoći u izdavanju Časopisa, kao i svim drugim licima koja su učestovala u realizaciji ovog broja.

Nadamo se da će Časopis ponuditi sadržaj koji će Vas zanimati i biti Vam zanimljiv. Također, pozivamo Vas da pošaljete svoje mišljenje, primjedbu ili sugestiju na rad redakcije. Ukoliko ste student/ica, tu je i prilika da objavite svoj rad u našem Časopisu, a mi Vas vrlo rado očekujemo.

Do narednog čitanja / susreta!

Suad Beganović

 

Please follow and like us: